|
||||||
| Aşk Hikayeleri En Güzel Aşk Hikayeleri... |
| Yer İmleri |
![]() |
|
|
Seçenekler |
|
|
#1 |
|
Yardımcı Yönetici
Giriş Tarihi: 30 Mayıs 2008 Mesajlar: 3,797
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Günün birinde bir çölde iki kum tanesi karşılaşmış ve birbirlerini çok
sevmişler uzun bir süre çok yakın olmuşlar. Birbirlerini yanlarında, canlarında olarak sevmeyi öğrenmişler. Derken bir rüzgar çıkmış kum tanelerinden biri yerinde kalırken diğeri biraz uzağa savrulmuş. Çok uzak değillermiş ama yinede göremiyorlarmış birbirlerini. Sevgileri hiç azalmamış yine sevmeye devam etmişler. Birbirlerine ulaştırabildikleri sesleriyle, haberleriyle yaşıyorlarmış ve artık görmeden seslerinde sevmeyi öğrenmişler. Bir gün biri diğerine “sevdamız sonsuza erişmesi için aynı anda bir dilek dileyelim” demiş. Ikisi de aynı anda bir dilekte bulunmuşlar ve tam o sırada bir fırtına çıkmış. Bu kavuşmamız, sevdamızın sonsuza dek sürmesi olabilir diye ikisi de kendilerini fırtınaya bırakmışlar. Gözlerini kapayıp fırtına dindiğinde sevdalarının yanı başında olmuş olmayı arzulamışlar. Fırtına o kadar kuvvetliymiş ki o güne kadar yıllarca yerlerinden kıpırdamayan kumlar bile başka yerlere savruluyorlarmış. Fırtına günlerce sürmüş kum taneleri de oradan oraya savrulup durmuşlar. Ikisini de bir sabırsızlık sarmış. Fırtına durmuyor aksine artıyormuş. Fırtına dinmek bilmedikçe onlarda sabırla sevmeği öğrenmişler. Günler geçmiş sonunda fırtına durmuş gözlerini açtıklarında ikisi de başka alemlerde bulmuşlar kendilerini. Bu fırtınanın onları birleştireceğine o kadar inanmışlar ki birbirlerini yanlarında bulamayınca yüreklerinde derin bir acı hissetmişler ve acıyla sevmeği öğrenmişler. Kendilerine birazcık geldiklerinde ikisi de bu fırtınayla başka başka yerlere savrulduklarını anlamışlar. Biran ölmek istemişler ama sonra birbirlerini hiç görmeden,mesafelere, engellere rağmen sevmeği öğrenmişler. “Eskisi gibi bağırsakta sesimiz ulaşmaz ki birbirimize” demişler. Ikisi de yeni yerlerinde kimseyle konuşmamışlar ve yıllarca hep susmuşlar. Hep yeni bir fırtına ümidiyle birbirlerine ihanet etmeden beklemişler. Böylece umutla sevmeyi öğrenmişler. Yıllar geçmiş ama sevgileri hiç geçmemiş. Birbirlerinden hep umutlu olarak yaşamışlar. Bir gün ikisi de birbirlerinden habersiz aynı anda gözlerini kapamışlar ve kavuşmak için yeniden fırtına çıkmasını dilemişler. Beklemişler beklemişler ama fırtına bir türlü çıkmamış. Kendilerini tüm benlikleriyle fırtınaya bırakmak için oldukları yerde dönmüş durmuşlar ama hepsi nafile küçük bir rüzgar bile çıkmamış. Sonunda durmuşlar ve gözlerini açmışlar. Sevdiklerinin, sevdalarının, yıllarca beklediklerinin tam karşısında durduklarını görmüşler ve hemen ikisi de yıllar önce diledikleri dileği anımsamışlar. Dilek şöyleymiş “Allah’ım bizi birbirimize her şeyiyle sevmeği öğrendiğimizde kavuştur. Öğle kavuştur ki sevdamız sonsuza erişsin.” Sonunda anlamışlar ki birbirlerinden çok uzaklarda geçirdiklerini sandıkları yılları aslında birbir yanı başlarında geçirmişler. Dileklerinin kabul olması için yılların geçmesi gerektiğini öğrenmişler çünkü onlar sevmeği her şeyiyle öğrenmeği dilemişler. Dilekleri kabul olmuş umutla, sabırla, acıyla, yakında, uzakta…her şeyiyle sevmeği öğrenip birbirlerine kavuşmuşlar. Sevmeği bildikten sonra mesafeler, acılar, yıllar, aylar…asla sevdayı söndürmez ama sevmeği bilmedikten sonra yanı başında ki sevdiğini bile yıllarca göremeyebilir insan…
|
|
#2 |
|
Bölüm Yetkilisi
Giriş Tarihi: 04 Kasım 2009 Yer: Kime Yar dediysek ; o Yar açtı Yarayı.. Belli ki sevenimiz yoktur , Yaradan'dan gayrı.. Mesajlar: 1,557
Ce: İki Kum Tanesinin Aşkı...
kaderse kısmetse gelir hintten yemenden kader kısmet diilse ne gelir elden çok güzel bi yazıydı ömrüm
![]()
|
|
#3 |
|
Yardımcı Yönetici
Evet canım haklısın
gelemeyenende nedek demii çok güzel bir hikayeydii bende çok beğendim teşekkür ederim bidenemmm
|
#4 |
|
Genel Yetkili
Giriş Tarihi: 24 Ekim 2009 Yer: geLeceK karaNLık göLgeLEriNi ßize doğRu uZatmaKta umutLarıM ßiR türKü iLe avuNuR ßeLki... Mesajlar: 1,410
gerçektn anlamlıydı
sevmeyi bilmek grek... ![]() ![]()
|
|
#5 |
|
Özel Üye
Giriş Tarihi: 19 Nisan 2009 Mesajlar: 771
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevmeyi bilmek ve öyle sevmek ki ; kimseler ayıramasın sizi sevdiğinizden...
Sevmek beklendiğinden , sevildiğinden habersiz inadına beklemek ve sevmektir belkide.
"Kadermiş!" Öyle mi? Hâşâ, bu söz değil doğru: Belânı istedin, Allah da verdi... Doğrusu bu! Taleb nasılsa, tabî´î, netîce öyle çıkar, Meşiyyetin sana zulmetmek ihtimâli mi var? "Çalış "´ dedikçe şerîat, çalışmadın, durdun, Onun hesâbına birçok hurâfe uydurdun! Sonunda bir de "tevekkül" sokuşturup araya, Zavallı dini çevirdin onunla maskaraya! |
|
| -MiHR- Kullanıcısına Bu Mesajı için Teşekkür Edenler: | _Ezel_ (25 Aralık 2009) |
|
|
#6 |
|
Yardımcı Yönetici
ahh birde kıymeti bilinse bekleyenlerin sevenlerin
![]() ![]() Yorumlayan yüreklerinize şifaa eywallahhh
| Yer İmleri |
| Etiketler |