1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Genel Matematik Deneme Soruları

Konusu 'Deneme Sınavları' forumundadır ve Aşk'a İnanmışt'ı tarafından 10 Şubat 2009 başlatılmıştır.

  1. Aşk'a İnanmışt'ı

    Aşk'a İnanmışt'ı Genel Yönetici Staff Member

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    23.166
    Beğenilen Mesajları:
    2.143
    Bulunduğu Yer:
    ŞANLIURFA
    Tuttuğu Takım:
    GALATASARAY
    Skype:
    fehmi56397
    1-) A={0,1,2,3} , AUB={0,1,2,3,4,5,6} ve A-B={0,1,2,} olduğuna göre B kümesi nedir?
    A) {5}
    B) {3,4,5}
    C) {3,4,5,6}
    D) {3,4}
    E) {1,4,5,6}


    2-) I 3x-2 I=11 denklemini sağlayan x değerinin çarpımı kaçtır?
    A) -13
    B) -9
    C) -3
    D) 9
    E) 13


    3-) x4+5x2+6=0 denkleminin çözüm kümesi A.Hdir?
    A) {-3,-2}
    B) {2,3}
    C) {-1,1}
    D) {-1,0}
    E) Æ

    4-) 3x+8 £ 2-3x eşitsizliğinin çözüm aralığı nedir?
    A) (-¥,-1]
    B) [-1,¥)
    C) (-¥,¥)
    D) [-1,1]
    E) (-¥,-1)


    5-) f(x)=3-2x ve g(x)=5 fonksiyonları için (fog)(-1) değeri kaçtır?
    A) 7
    B) 5
    C) -1
    D) -2
    E) -7

    6-) (x2,x+y)=(1,3) eşitliğini sağlayan (x,y) sıralı ikilisi nedir?
    A) (1,-2)
    B) (2,1)
    C) (-1,4)
    D) (1,4)
    E) (4,-1)

    7-) (-2,-1) ve (1,2) noktalarından geçen doğrunun denklemi nedir?
    A) 2y-x=0
    B) y-2x=0
    C) y+x= -3
    D) y-x=1
    E) y+x=1

    y-x=0 ve x+y-2=0 doğrularının kesim noktası nedir?
    A) (2,2)
    B) (-1,3)
    C) (1,1)
    D) (4,2)
    E) (0,0)


    9-) y= x2-ax+1 parabolünün (-1,3) noktasından geçmesi için a ne olmalıdır?
    A) -3
    B) -1
    C) 0
    D) 1
    E) 3


    10-) f(x)=1x fonksiyonu için f(-1/2)değeri kaçtır?
    A) 1
    B) -1
    C) ½
    D) -½
    E) 0

    11-) f(x)= log4x ise f(64) değeri kaçtır?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5


    Soru No. Doğru Cevap
    1 C
    2 A
    3 E
    4 A
    5 E
    6 C
    7 D
    8 C
    9 D
    10 A
    11 C

    1-) y ekseni -3 noktasında kesen ve (4, 3) noktasından geçen doğrunun eğimini bulunuz?
    A) 3/7
    B) -2/3
    C) 3/2
    D) -3/2
    E) 2/3


    2-) Bir miktar para bankaya yıllık %80 faiz oranıyla birer aylık zaman dilimleriyle yatırılırsa yıl sonunda gerçekleşecek bileşik faiz oranı nedir?
    A) %80
    B) %96
    C) %117
    D) %217
    E) %160

    3-) f(x) = 5 fonksiyonunu türevi nedir?
    A) -5
    B) -1
    C) 0
    D) 1
    E) 5

    4-) x üretim miktarını göstermek üzere bir firmanın marjinal maliyet fonksiyonu C(x)=8x+100 olarak belirlenmiştir. Firmanın 40 birim üretim için toplam maliyet 80.000 birim ise toplam maliyet fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) +100x+60.000
    B) +100x+69.600
    C) +10x+69.000
    D) +100x+70.000
    E) +100x


    5-) Bir mal için talep doğrusu, y=360-4x, arz doğrusu y= 4x-200 veriliyor. x, TL cinsinden fiyatı, y mal birimi cinsinden talep ve arzı gösterdiğine göre, bu malın denge fiyatı nedir*
    A) 150
    B) 75
    C) 70
    D) 60
    E) 50


    6-) 2x-5y=16-x+7y=-17doğrularının kesim noktası nedir?
    A) (18,4)
    B) (23,6)
    C) (-4,-3)
    D) (3,2)
    E) (3,-2)


    Soru No. Doğru Cevap

    1 C
    2 C
    3 C
    4 B
    5 C
    6 E


    1-) (0,3) ve (4,0) noktalarından geçen doğru denklemi nedir?
    A) 4x+3y=12
    B) -4x-3y=12
    C) 2x+3y=0
    D) 3x+4y-12=0
    E) x+y=0


    2-) Aşağıdaki doğru çiftlerinden hangisi dik iki doğrudur?
    A) x=4 x=2
    B) y=3 y=6
    C) x-y=6x+y=5
    D) y=3x-2y=3x+1
    E) 3x+y+1=0x+3y+2=0


    3-) (-2,-1) ve (3,4) noktalarını birleştiren doğrunun denklemi nedir?
    A) x + y + 1 = 0
    B) x - y + 1 = 0
    C) x + y - 1 = 0
    D) x - y - 1 = 0
    E) x - y + 7 = 0

    4-) Denklemi x+3y = 12 ve -y+x = 4 olan doğruların kesim noktasının koordinatları nedir?
    A) (12,0)
    B) (0,4)
    C) (4,0)
    D) (6,2)
    E) (2,6)




    Soru No. Doğru Cevap
    1 D
    2 C
    3 B
    4 D
     

Sayfayı Paylaş