1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

kpss deneme sınavı Uluslararası Kuruluşlar Konu Testi - 1

Konusu 'Deneme sınavları' forumundadır ve Aşk'a İnanmışt'ı tarafından 14 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Aşk'a İnanmışt'ı

    Aşk'a İnanmışt'ı Genel Yönetici Staff Member

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    23.098
    Beğenilen Mesajları:
    2.137
    Bulunduğu Yer:
    ŞANLIURFA
    Tuttuğu Takım:
    GALATASARAY
    Skype:
    fehmi56397
    Uluslararası Kuruluşlar Konu Testi - 1
    1. Türkiye hangi tarihte NATO'ya üye olmuştur?
    A) 1948
    B) 1952
    C) 1965
    D) 1970
    E) 1973

    2. Aşağıdakilerden hangisi AB'ye katılma koşullarından değildir?
    A) Demokrasi ile yönetiliyor olmak
    B) AB üyelerinin onayını almak
    C) Avrupa ülkesi olmak
    D) Ekonomik kalkınmışlığı belirli bir limitin altında olmamak
    E) Askeri yönden güçlü olmak

    3. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'nin dünya ba¬rışına katkıda bulunmak için BM'ye bağlı olarak asker gönderdiği ülkelerden değildir?
    A) Somali
    B) Bosna-Hersek
    C) Kosova
    D) Arnavutluk
    E) Lübnan

    4. BM'nin Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinden olmayan ülke aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Fransa
    B) İtalya
    C) İngiltere
    D) Çin
    E) Rusya

    5. GAP'a destek veren ve Kemal Derviş'in başkanı olduğu BM kuruluşu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) UNDP
    B) UNIDO
    C) UNFPA
    D) UNCTAD
    E) UNDCP

    6. Aşağıdakilerden hangisi Avrupa Konseyi'nin temel organlarından biri değildir?
    A) Vesayet Konseyi
    B) Bakanlar Komitesi
    C) Parlamenterler Asamblesi
    D) Sekreterlik
    E) Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi

    7. KEİ'ye (Karadeniz Ekonomik İşbirliği) üye olmayan ülke aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Türkmenistan
    B) Azerbaycan
    C) Ermenistan
    D) Gürcistan
    E) Yunanistan

    8. Aşağıdakilerden hangisi NATO'nun organlarından değildir?
    A) NATO Asamblesi
    B) NATO Konseyi
    C) NATO Genel Kurulu
    D) Savunma Planlama Komitesi
    E) Askeri Komite

    9. Üye ülkelerinde büyümeyi ve istihdamı artırmaya çalışan ve 1965 yılında faaliyete geçen örgüt aşağıdakilerden hangisidir?
    A) KEİ
    B) TÜRKSOY
    C) OECD
    D) GATT
    E) WTO

    10. Aşağıdakilerden hangisi AVRO'ya geçmeyen ülkelerdendir?
    A) İsveç
    B) Polonya
    C) İspanya
    D) Portekiz
    E) Avusturya

    Cevaplar: 1-B 2-E 3-D 4-B 5-A 6-A 7-A 8-C 9-C 10-A
     

Sayfayı Paylaş