Trump'ın Kılıç Dansı

mine

Demirbaşlardan
Katılım
5 Mayıs 2008
Mesajlar
1.902
Tepki puanı
106
Puanları
113
Yaş
39
Bulunduğu Yer
ankara
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
Sam Amca’yı bilirsiniz. Hani Ya bütün dünyayı elde etmek için Amerikan vatandaşlarını “I want you, for US army” (Amerikan ordusu için size istiyorum!) diyerek savaşa çağıran imgesel “kahraman” Sam Amca! Evet; artık o hayali bir “kahraman” olmaktan çıkarak ete kemiğe büründü ve Donald Trump olarak karşımızda durmakta!

Çok iddialı bir başlangıç olarak görülebilir belki, fakat çiçeği burnunda Amerikan Başkanının daha göreve gelmeden önce yaptığı açıklamalara ve hareketlere bakmak bile bu iddiayı temellendirmek için yeterli. Diplomatik görüşmeleri bir hareketiyle gerginliğe çevirebilen, Amerika’dan kurduğu bir cümleyle dünyanın öteki ucunda fırtınalar oluşturabilen, ülkedeki “denge”leri gözetmeksizin yaptığı hamlelerle insanları şaşkına çevirebilen Trump’ı Türkiye’de büyük umut ve beklentilerle karşılayan bir bölümün var olması da ayrı bir tartışma konusu. Geçelim!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın yaptığı anormalliklerinin son halkası da Suudi Arabistan ziyareti oldu. Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri liderleriyle bir araya gelen Başkan, Suudlarla imzalamış oladuğu milyar dolarlık anlaşmaların ardından yaptıkları kılıç dansıyla mesaj veriyordu. ABD, Orta doğu ve Arap Yarımadası üzerinde bir takım planları olduğunu söylüyordu bir anlamda ve o kılıçlar boşuna çekilmedi. Kılıç dansı kazanılan bir zaferin ardından yapılıyor! Milyar dolarlık silah anlaşması imzalamak “zafer” olarak nitelendirilecekse, bu Suudlardan çok Amerika Birleşik Devletleri için söz konusu olabilir ve öyle ise Trump ve Suudlar kılıçları birilerine sallıyordu diyebiliriz.
 
Back
Yukarı