Sanal PC Nedir

mine

Demirbaşlardan
Katılım
5 Mayıs 2008
Mesajlar
1.902
Tepki puanı
106
Puanları
113
Yaş
39
Bulunduğu Yer
ankara
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
Sanal makine (virtual PC), bilgisayarınızdaki diskte herhangibir partisyon oluşturmaya gerek olmadan, var olan işletim sisteminiz içerisinde herhangibir noktaya kurulabilen ve işletim sistemlerinin davranışlarını emule eden bir yazılımdır.
kısaca, sanal bilgisayar, kullanmış olduğunuz bilgisayarın içinde yeni bir bilgisayar kurulmasıdır. Ancak bu bilgisayarın en temel farkı donanımsal değil, tamamen yazılımsal olarak oluşmasıdır.
Yani sanal pc uygulaması nı bir yazılım aracılığı ile sanki bilgisayarınıza bir program kuruyormuş gibi kurarsınız. Bilgisayar kullanıcılarının bir kesimi kullandıkları bilgisayarda çeşitli nedenlerden dolayı birden fazla işletim sistemi kullanmak durumundadır (mesela Windows 98 ile Windows XP, veya Windows ile Linux vs.).
Bunun için bilgisayarlarındaki HD'lerini öncelikle fdisk veya Partition Magic gibi bir programla bölerler, sonra oluşturdukları yeni bölümlere işletim sistemlerini yüklerler. Microsoft Virtual PC, HD'nizi bölmeden, kullandığınız Windows işletim sistemi üzerine 'sanal' işletim sistemleri yüklemenizi sağlar.
Virtual PC kullanarak yükleyeceğiniz işletim sistemi Explorer, Word benzeri diğer Windows uygulamaları gibi bir pencere içersinde görüntülenir (ayrıca tam ekran görüntüleme seçeneği de vardır).
Sanal makine uygulamasını kurduktan sonra çalıştırıp, bu sanal makine uygulamasının desteklediği işletim sistemlerinden birisini veya birkaçının kurulum işlemini CDden veya bir imaj dosyasından gerçekten yapıyorsunuz.
Fakat bu kurulum dosyaları, yani kurduğunuz işletim sistminin kendisi sanal makine uygulaması tarafından tanınan özel bir dosya formatında tutuluyor. Bu dosyayı sanal makine içerisinde açarsanız kurduğunuz işletim sistemi, var olan asıl işletim sisteminiz içerisindeyken sanki bir program çalıştırıyormuşsunuz gibi açılıyor.

Sanal bilgisayar ne işe yarar?
Sanal Bilgisayar aracılığıyla örneğin Windows tabanlı bir işletim sistemine Linux, Mac gibi işletim sistemlerini kurabilirsiniz. Bunları kurduğunuzda siz bilgisayarı açtığınızda boot edilip başlangıçta açılamazlar.
Siz bilgisayarı açarsınız ve Sanal Bilgisayar yazılımınızdan istediğinizi seçip girersiniz ve bir uygulma gibi kullanırsınız. İşletim sistemi kurulumunu dahi siz yaparsınız Windows Xp kurabilirsiniz mesela içerisine.

Sanal bilgisayar ne gibi kolaylıklar sağlar?
Öncelikle bir programcıysanız yani çeşitli programlama dilleriyle program kodluyorsanız bunu diğer işletim sistemlerinde test etmeniz gerekiyor ve bu işlem için farklı bilgisayarlar kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Fakat Sanal Bilgisayar sayesinde bu zorunluluğunuz ortadan kalkıyor.
Ya da internetten bir program, dosya gibi bir içerik indirdiniz fakat bilgisayarınıza zarar vermenizden korkuyorsunuz. İçerisinde virüs, trojan gibi verilerinize ve bilgisayarınıza zarar verecek yazılımlar olabilir bu durumda Sanal Bilgisayar ile dosyayı açabilirsiniz. Virüs, trojan gibi şeyler olsa bile ana bilgisayarı etkilemeyecektir.

alıntıdır. .
 
Back
Yukarı