Google Allo nedir? Nasıl kullanılır?

Aşk'a İnanmışt'ı

Genel Yönetici
Staff member
Katılım
28 Mart 2008
Mesajlar
23.243
Tepki puanı
2.147
Puanları
163
Yaş
40
Bulunduğu Yer
ŞANLIURFA
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
Google Allo, Android ve iPhone kullanıcıları için sunulan akıllı ve gelişmiş bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Her ne kadar mesajlaşma uygulaması adı altında lanse ediliyor olsa dahi Google Allo’nun içerisinde kullanıcıları sıradan bir mesajlaşma uygulamasından çok daha fazlasını elde edebileceği özellikler yer alıyor.
Google Allo Nasıl Kullanılır?
Google Allo, diğer tüm popüler anlık mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi telefon numarası üzerinden çalışıyor. Allo’yu cihazınıza kurduktan sonra önce erişim izni vermeniz daha sonrasındaysa numaranız üzerinden gönderilecek bir kısa mesaj yardımıyla doğrulama yapmanız gerekiyor. Doğrulama işlemleri tamamlandıktan sonra Google Now profilinizi yapılandırmak için sizden bir fotoğraf ve görünecek isim istenecek. Tüm bunları tamamladıktan sonra Google Allo’yu kullanmaya hazırsınız.

Google Allo, son derece alıştığımız mobil mesajlaşma uygulamalarındaki standart tasarım ve kullanım çizgilerine sahip. Google Allo’yu kullanan ve sizin rehberinizde yer alan bir diğer kullanıcının üzerine tıklayarak sohbete başlayabiliyorsunuz. Allo’da da tıpkı diğer uygulamalarda olduğu üzere konuşma baloncukları yer alıyor ve bu mesaj baloncukların farklı renk şemaları hangi mesajın hangi kullanıcı tarafından gönderildiğini anlamaya yardımcı oluyor.

Emoji ifadelerini destekleyen Google Allo aynı zamanda Whisper “Fısıltı” adı verilen bir diğer farklı özelliğe sahip. Bu özellik sayesinde gönderi butonunun boyutu ve rengi gibi özellikler değiştirilebiliyor. Allo’nun kullanıcılara sunduğu bir diğer özellikse “Ink” adıyla lanse edilen, kullanıcıların kendi aralarında yaratıcı görseller oluşturarak birbirine gönderebilmesi seçeneğidir.

Allo’nun standart mobil mesajlaşma uygulamalarından kesinlikle daha farklı olduğunu söylemiştik. Bu farkı ortaya çıkarttığına inandığımız en önemli özelliklerden biri de otomatik cevaplama özelliği. Google sizin konuşmalarınızı analiz ederek verdiğiniz kısa cevap veya kendini sürekli tekrar eden cevapları hafızasında tutuyor. Örneğin gün içerisinde çok fazla “Meşgulüm, dönüş yapacağım.” yazıyorsanız Allo bunu hafızasına alabilecek ve sohbet ekranını açtığınız anda size doğrudan bu mesajı göndermeniz için öneride bulunabilecek.

Google Allo’nun Akıllı Asistanı; Google Asistant (Google Asistan)

Google Allo’yu güçlü bir mesajlaşma uygulaması formuna kavuşturan en büyük özellik şüphesiz, Google’ın yeni sesli asistanın Google Allo içerisinde kullanılıyor olması. Google Now içerisinde kullanılan ve kullanmaya alıştığımız bu sesli asistan Google Allo içerisinde aktif olarak kullanılabiliyor.

Örneğin, doğrudan Google Allo sayesinde Google Asistant ile karşılıklı diyaloglara girebiliyorsunuz. Bu sesli asistandan sizin için yerine getirmesini veya aramasını istediğiniz herhangi bir şeyi isteyebiliyor ve daha önce hiçbir mesajlaşma uygulamasının sunmadığı avantajları elde edebiliyorsunuz.

Google Asistant tek mesaj penceresi içerisinden Google aramalarında yapabileceğiniz birçok ihtiyaca cevap verebiliyor. Örneğin, etrafınızdaki en yakın restoranların listesine Google Allo’yu hiç terk etmenize gerek kalmaksızın erişebiliyorsunuz. Yada hava durumunu öğrenmek için Google Allo’da yer alan Google Asistant’ı kullanabiliyorsunuz. Henüz Google Asistant ve Allo Türkçe değil, yine de Türkiye kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.

Google Allo İndir
Google Allo şuan için yalnızca Android ve iOS cihazlarla birlikte kullanılabiliyor ancak ilerleyen zamanda Google, Allo için bir masaüstü uygulaması veya web sürümünü de muhakkak geliştirecektir. Aşağıdaki linkleri kullanarak Google Allo’yu kendi cihazınızın platformuna uygun uygulama marketi üzerinden indirebilirsiniz.

Google Allo’yu iOS cihazlar için indir

Google Allo’yu Android cihazlar için indir

KAYNAK:WMARACI
 
Back
Yukarı