Bemiks 30 Draje

Aşk'a İnanmışt'ı

Genel Yönetici
Staff member
Katılım
28 Mart 2008
Mesajlar
23.243
Tepki puanı
2.147
Puanları
163
Yaş
40
Bulunduğu Yer
ŞANLIURFA
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
Formülü:
Her 2 mL'lik ampulde,
B1 vitamini (Tiamin hidroklorür).....25 mg
B2 vitamini (Riboflavin fosfat ester monosodyum tuzu)..2.734 mg
B6 vitamini (piridoksin hidroklorür)....5 mg
B12 vitamini.................15 mcg
Niasinamid....................50 mg
D-Pantenol..................17.2 mg

BEMIKS Draje:
B1 vitamini 10 mg
B2 vitamini 2 mg
B6 vitamini 2 mg
B12 vitamini 3 mcg
Acid Folic 2.5 mg
Nicotinamide 20 mg
Cal.pantothenate 5 mg

BEMIKS-C Draje:
B1 vitamini 25 mg
B2 vitamini 10 mg
B6 vitamini 10 mg
B12 vitamini 30 mcg
Acid Folic 1.5 mg
Nicotinamide 100 mg
Cal.pantothenate 25 mg
Biotin 0.15 mg
C Vitamini 100 mg
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:

Beriberi, pellegra, pellegroid hastalıklar gibi B grubu vitaminlerin eksikliğine bağlı hastalıklarda, Bemiks® ile yeterli tedavi sağlanabilir. Etiyolojide B grubu eksikliğiyle bir ilgi bulunduğunda, aşağıdaki hastalıkların tedavisinde de Bemiks® ile olumlu sonuçlar alınabilir:
Ağız boşluğu hastalıkları: Stomatitler (özellikle antibiyotik tedavisiyle ilgili olanların korunma ve tedavisinde aftlı ve ülserli stomatitler, glossit ve cheilitis'ler).
Mide-barsak hastalıkları: Kolit, ülseratif kolit, kronik enterit, steatore, spru, Plummer - Vinson Sendromu (demir tedavisiyle birlikte), emilim bozuklukları, atonik kabızlık, diyare.
Karaciğer hastalıkları: Karaciğer koruma tedavisi, ikter, epidemik hepatit, karaciğerin yağlı dejeneransı.
Deri hastalıkları: Eksüdatif diyatez, kronik ekzema, nörodermatit, ışın dermatozları, toksik ve ilaçlara bağlı dermatoz ve ekzema, akne, lupus erythematosus, füronküloz, lichen verrucosus, kaşıntılar, tırnak ve saçlarda kırılganlık, deride kuruluk ve pellagra.
Sinir Sistemi Hastalıkları: Nevrit ve nevraljiler, zona, siyatik, enfeksiyöz ya da ilaçlara bağlı sinir bozuklukları, Korsakoff hastalığı.
Genel: Halsizlik, iştahsızlık, zayıflama, psikasteni durumlarında, büyüme çağında bulunan çocuklarda enfeksiyon ve nekahette, diyet yapan diyabetli ve ülserli hastalarda, kronik alkolizmde, kimyasal maddelere bağlı hastalıklarda ve gebelik kusmalarında.
Kontrendikasyonları:
Bileşiminde bulunan herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlı olan hastalarda kullanılmamalıdır.
Uyarılar/Önlemler:
B1 vitamini, parenteral olarak uygulandığı zaman, aşırı duyarlı kişilerde anafilaktik reaksiyonlara neden olabilir. Bu tür hastalarda B1 vitamini ağızdan verilmelidir.
İdrara geçen B2 vitamini idrarın koyu sarı bir renk almasına yol açar.
B6 vitamini, levodopanın toksik ve terapötik etkilerini antagonize ettiğinden, birlikte kullanılmamalıdır. Gebelikte yüksek dozlarda kullanımının yeni doğanlarda piridoksin-bağımlı nöbetlerden sorumlu olabileceği bildirilmektedir.
Pridoksinin laktasyonu inhibe ettiği bilindiğinden emziren kadınlarda kullanılmamalıdır. Pernisiyöz anemisi olan veya vejeteryan annelerin çocuklarında vitamin B12 eksikliği bildirilmiştir. B12 vitamini plasentayı geçer.
Yan etkiler/Advers etkiler:
B1 vitamini, aşırı duyarlı kişilere parenteral yoldan verildiğinde, aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir.
İlaç etkileşimleri:
B1 vitamini levodopanın etkilerini antagonize edebilir. Bu yüzden birlikte kullanılmaması önerilir. B1 vitamini oksidan ve redüktan maddeler olan cıva klorür, iyot, karbonat, asetat ve demir sülfatla geçimsizdir. Tannik asit, ferrik amonyum sitrat ve iyotla kahverengi çökeltiler oluşturur. Tiamin hidroklorür içeren preparatlar genellikle fenobarbiton sodyumla geçimsizlik gösterir. Tiyamin aköz solüsyonlardaki riboflavinle geçimsizlik gösterir. Tiamin benzil penisilinle geçimsizlik gösterir. Tiamin veya B kompleks vitaminleri içeren solüsyonlar, metabisülfit veya dekstroz içeren solüsyonlarla geçimsizlik gösterir.
B2 vitamini, alkalilerle ve ağır metal tuzlarıyla geçimsizlik gösterir. Riboflavin; streptomisin, eritromisin, tirotrisin, karbomisin ve tetrasiklin solüsyonlarının antibakteriyel aktivitelerini azaltır. Kloramfenikol, penisilin veya neomisinle bu tür bir inaktivasyon görülmemiştir. B2 vitamininin barsaklardan emilimi probenesid tarafından geciktirilir. Nikotinamid riboflavinin eriyebilirlik ve stabilitesini artırır.
B6 vitamini, alkali solüsyonlar, demir tuzları ve oksidan solüsyonlarla geçimsizlik gösterir. İzoniyazid, B6 vitamininin üriner atılımını arttırır. Penisilaminin uzun süreli kullanımı B6 vitamini eksikliğine yol açabilir. Sikloserin ve hidralazin de B6 vitamini antagonistidir. Levodopanın periferdeki dekarboksilasyonunu artırdığından, bu ilacın Parkinson hastalığındaki etkisini azaltır.
B12 vitamini, 100 mL dekstroz çözeltisindeki 10 mg warfarin sodyumla fiziksel geçimsizlik gösterir. B12 vitamini oksidan ve redüktan maddeler ve ağır metal tuzları ile geçimsizlik gösterir. Vitamin B12'nin barsaklardan emilimi aminoglikozit antibiyotikler ve uzun süreli kolestiramin, kloramfenikol, kolşisin, antikonvülsan, potasyum preparatları, amino salisilik asit, metformin tedavisi ile uzun süreli alkol kullanımı tarafından azaltılabilir.
Niasinamid, alkalilerle ve mineral asitlerle geçimsizlik gösterir.

Kullanım şekli ve dozu:
Hekim tavsiyesine göre günde 1 draje veya daha fazla.
Hastada vitaminlerin oral yoldan verilmesini engelleyen bir neden bulunduğunda, Bemiks® ampul, günde 1-2 ampul dozunda, intramüsküler ya da yavaş intravenöz infüzyon olarak uygulanır. (% 5 Dekstroz, % 10 Dekstroz, % 20 Dekstroz, % 10 Fruktoz, % 5 Dekstroz % 2 NaCl, % 5 Dekstroz İzotonik NaCl, İzotonik NaCl, 1/6 M Sodyum Laktat, Ringer ve Laktatlı Ringer isimli parenteral solüsyonlarla geçimlidir.)
İntravenöz uygulama, anafilaksi riskine karşı, yalnızca hastaneye yatırılan hastalara uygulanmalı ve infüzyon seti ışıktan korunmalıdır.

http://www.ilacprospektusu.com/ilac/509/bemiks-30-draje
 
Back
Yukarı