Şifalı Bitkiler bas harfi O Ö P Solanlar

Aşk'a İnanmışt'ı

Genel Yönetici
Staff member
Katılım
28 Mart 2008
Mesajlar
23.243
Tepki puanı
2.147
Puanları
163
Yaş
40
Bulunduğu Yer
ŞANLIURFA
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
Oğulotu : Folium Melissae Yatıştırıcı, midevi, terletici veantiseptiktir.
Okaliptus : Özellikle solunum yolu hastalıklarında kullanılır.Öksürüğükeser, boğaz ve burun iltihaplarını giderir. İdrar yollarını temizler. Hâricenderi üzerine sürülmek sûretiyle antiseptik olarak da kullanılır. Ökaliptusyaprakları doğrudan doğruya kaynatılarak kullanıldığı gibi, yağının tıpta dapekçok faydaları vardır. İlâç olarak veya kaynatma ile buğu, koku hâlinde dekullanılır. Yapraklar nefes darlığı, kabız, balgam söktürücü olarak, haşeresokmalarına, her nevî ateşlenmeye, nezle, nevralji, bronşit, romatizma, şeker,üremi gibi hastalıklarda, yağ veya ekşitilerek sirke, toz sabun, pudra ve mâcunşeklinde kullanılır.
Okaliptüs yağı : Oleum Eucalypti Antiseptik olarak haricen kullanılır.
Ökseotu : Kalbin atışlarını arttırır. Damar kireçlenmelerindefaydalıdır. Sara ve akciğer kanamalarında kullanılır.
Pancar : Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir.Şeker hastalığı ve vereme karşı korur. Mide ve barsakları kuvvetlendirir.Sinirleri yatıştırır.
Papatya : Çiçek durumu başları, çiçek açmadan önce toplanarak gölgedekurutulur.Çay hâlinde sabahları aç karnına bir bardak içilebilir. İdrarçoğaltıcı, iştah açıcı, yatıştırıcı ve gaz söktürücü etkilere sâhiptir. Basurmemelerinde ağrı kesici, tedâvi edici etkiye sâhiptir. Boyar madde olarak dakullanılır.
Patates : Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz. Sindirimi kolaylaştırır,kabızlığı önler. Yorgunluğa karşı birebirdir. Bol miktarda C vitamini veprotein içerir. Halsizliğe karşı etkili. Vücuda enerji veren madde olankarbonhidrat içeren patates, C ve E vitaminleri ve beta karotin açısından enzengini. 100 grampatateste 80 kalori, 2 gramprotein, 17 mg karbonhidrat, 7 mg kalsiyum, 53 mg fosfor, 20 mg C vitamini var.Yılın hiçbir zamanı bulmakta da güçlük çekmezsiniz. Her zaman söylenir, bir kezdaha söylense sorun olmaz; patatesin besin değerinin büyük kısmı kabuğundaolduğundan soymak yerine özel bıçağı ile kazımak daha iyidir. Yine kabuklarısoyularak pişirilen patates C vitaminin yüzde 25’ini kaybediyor. Bu nedenlepatatesi fırında kabuğuyla veya buharda ya da az suda pişirmek gerek.
Patlıcan : Kansızlığı giderir. Karaciger ve pankreasın düzenliçalışmasını sağlar. Kilo vermeye yardımcı olur. Böbrek yanmaları ve ağrılarınıkeser. Sinirleri yatıştırır. Kalp çarpıntılarını giderir. Cilt hastalıkları,şeker, mide, barsak ve karaciğer hastalıkları aşırı derecede olanlaryememelidir.
Pelinotu : Herba Absinthii Midevi, ateş düşürücü, adet getirici etkilerivardır.
Pırasa : İdrar söktürür. Mide rahatsızlığına iyi gelir. Kabızlığıgiderir. Basur memeleri için faydalıdır. Böbreklerdeki kum ve taşlarındüşürülmesine yardımcı olur.
Portakal : Antioksidantlar ile dolu bir meyve. Kanseri önleyici olarakbilinen bütün maddeleri içeriyor. Ayrıca bol miktarda C vitamini içeriyor. Kiloalmaya engel olur. Kandaki kolestorolü düşürür.Vucüdun C vitamini, potasyum,protein, B ve E vitaminleri ile kalp hastalıkları ve antikanserojen maddelerile kanser riskini azaltıyor, kolestorolü düşürüyor
Rezene : Foeniculi Midevi, gaz söktürücü ve süt artırıcıdır.
Safran : Sinir sistemini uyarıcı, iştah açıcı, âdet söktürücü, kokuve renk verici olarak kullanılır.Fazla miktarda kullanılmamalıdır. Hamilelerkesinlikle kullanmamalıdır.
Salatalık : Salatalığın kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadartemizler. Salatalık kabızlığı önler, böbrek ve kalp hastalıklarında vücuttabiriken suyun atılmasına yardımcıdır. Kalp hastalıkları ve enfeksiyonlara karşıetkili. Kükürt içeriyor ve bu madde vücudun enfeksiyonlara karşıdayanıklılığını artırdığı gibi, kolestrolü de düşürüyor.
Salep : Öksürük ve bronşite faydalıdır. Aybaşı kanamalarının düzenliolmasını sağlar. Zihni çalıştırma gücünü arttırır.
Sandalos : Sandaraca Haricen ve dahilen romatizma ağrılarını dindiriciolarak etkilidir.
Sarı kantoron : Herba Hyperici Dahilen antispazmotik, kabız,yatıştırıcı, haricen ise antiseptik ve yara iyileştiricidir.
Sarısabır : Aloe Kalın barsağa etkili bir müshildir.
Semizotu : Mide ve barsak kanamalarında ve kanlı idrarda faydalıdır.Kanı temizler. Şeker hastalığında susuzluğu giderir. Uykusuzluk, sinir ve zihinyorgunluğunda faydalıdır.
Servi kozalağı : Cupressi Çocukların gece işemelerinde, haricen basurave kokulu ayak terlemelerine karşı kullanılır.
Sığla yayı : Styrax Liquidus Haricen antiseptik, yara iyi edici ve antiparaziter olarak kullanılır.
Sinameki : Memleketimizde çok kullanılan müshil ilâcıdır. Kolit vespastik kabızlıkta kullanılmaz.
Soğan Ve Sarımsak : Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesiniazaltırlar. Soğan, mide kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsakkanserine yakalanma riskini azaltıyor. Sarımsağın mayasında bulunan maddelerhücrelerin zarar görmesini önleyerek, vücudu erken yaşlanmaya karşı koruyor.Antibiyotik ve nefes darlığını gideren bileşimler içeren sarımsak bağışıklıksistemini de kuvvetlendiriyor. Kalbe ve alerjik hastalıklara karşı etkili.Soğan içerdiği kimyasal maddelerle kalbimizi güçlendiriyor ve alerjikreaksiyonları engelliyor. Newcastle'da yapılan araştırmalar, düzenli birşekilde soğan yiyenlerin damarlarının tıkanma riskinin azaldığını gösteriyor.
Soya : Uzun yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir. Soya,içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerinisulandıran bir madde içerir ve buda kadın bünyesi için son derece yararlıdır.Çünkü, hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen hormonunun aşırı üretimi,göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok arttırır.
Sumak : Kabız edici, kan kesici, antiseptik etkili olup, ayrıca boğaz vediş etleri hastalıklarında gargara hâlinde kullanılır. Sumak meyveleri detanen, uçucu yağ ve organik asitler ihtivâ eder. Baharat olarak çok kullanılır.
Susam : Nefes darlığı ve bronşitte faydalıdır.
Susam yağı : Oleum Sesami Dahilen müshil olarak etkilidir. Şekerhastalığına karşı da kullanılır
 
Back
Yukarı