Istanbul tours kandırmacası

Katılım
13 Ağustos 2015
Mesajlar
57
Tepki puanı
2
Puanları
8
Yaş
32
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
Geçenlerde yurt dışından İstanbul’a gezmeye gelen bir arkadaşımın başına gelen dolandırıcılık olayından bahsetmek istiyorum. Bizim gözümüz açıktır biz kanmayız belki ama yabancılar ne yazık ki hemen düşüveriyolar bu ağlara.

Şimdi arkadaşım 2 hafta öncesi için İstanbul’a bilet aldığını söyledi. (Kendisi Yunan bu arada) Ben de onun geleceği tarihlerin başında Ankara’daydım. Bi hafta kalıcaktı, dedim 2 gün turla filan gez sen sight seeng’lere filan katıl kalan günlerde iş çıkışlarımda filan gezdirirm ben seni. Bu da Istanbul tours diye aramış bikaç yerle görüşmüş işte fiyatı uygun bi yere denk gelmiş. Hemen söyleyeyim günübirlik bi tur bu. İçinde işte Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Kapalıçarşı filan var. Taksim meydanında başlıyo, oraları da gösteriyolar. Ama işte koştur koştur bi tur. Neyse bu tur için işte bilet fiyatları ve ulaşım bilmem ne dahil kişi başı 50 euro gibi bir fiyat çekmişler. Buraya kadar her şey normal. Asıl sıkıntı yemeklerde ortaya çıkıyo.

Hanutçuluğun yaygın olduğunu biliyoruz zaten de hanutçular bile çaktırmaz bu işi. Tur sabah 9’da başlayıp akşam 7’ye kadar sürüyo. Taksim’den kalkıp Taksim’e bırakıyolar bu süreçte. Bir öğün yemek ve bir de atıştırmalık molası veriliyo bu sırada. Normalde Istanbul tours diye satılan bi çok tura yemek filan dahil oluyo aynı fiyatlarda. Bizim saftorik niyeyse bunu seçmiş… Neyse bunları Sultanahmet’te orta karar bi restorana götürmüşler köfte yediricekler işte. Ama öyle lüks filan değil. Meşhur köfteci hiç değil. Menü gelmiyo zaten turda herkese köfte ayran deniyo. Çok meşhur, şöyle güzel böyle bilmem ne filan. Köfteler yeniyo içilo hesap kişi başı 150 TL. Tur ücreti kadar yani!!! Kavgalar kopuyo sesler yükseliyo ama nafile. Mecburen pıtır pıtır ödüyolar ücretleri. Sonra da kıyametler kopunca tur dağılıyo. Yani istanbul tours ilanlarında bahsedildiği gibi 10 saatlik bir tur yok ve bilet/yol parası diye alınan paranın da yarısı yanmış oluyo böyleye. Istanbul turları parayı alıp rezalet çıkarana kadar… Bir şey daha: Sabahtan gidilen yerler Sultanahmet Camii ve Hippodrom Meydanı. Yani girişi ücretsiz yerler. Adamlar sırf Taksim’den Sultanahmet’e kadar yakılan mazot ve 2 tane köfte için kişi başı 100 euro cukkalamış anlıycağınız.
 
Last edited by a moderator:
Back
Yukarı