Erkekler Doğum Kontrol Hapı Kullanırsa Ne Olur

Aşk'a İnanmışt'ı

Genel Yönetici
Staff member
Katılım
28 Mart 2008
Mesajlar
23.243
Tepki puanı
2.147
Puanları
163
Yaş
40
Bulunduğu Yer
ŞANLIURFA
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
ir erkeğin doğum kontrol hapı kullanması durumunda ne olur? Sağlığında oluşabilecek değişiklikler nelerdir? İşte cevabı...

Acaba bir erkek doğum kontrol hapı kullanırsa ne olur? Erkek bedeni ve hormonları bu duruma nasıl tepki gösterir?
ERKEKLER DOĞUM KONTROL HAPI KULLANIRSA NE OLUR
Doğum kontrol hapları iki hormon içerirler, östrojen ve gebelik hormonu. Bu iki hormonu da kadın vücudu doğal bir biçimde üretir. Bu hormonlar doğum kontrol hapı formunda alındığında, kadınların adet dönemlerini düzenler ve yumurtanın rahme yerleşmesini engeller. Bu hormonlar erkek vücudunda da düşük miktarlarda bulunurlar. Östrojen sperm gelişiminde, gebelik hormonu (progestin) da testesteron üretiminde kullanılır.
1 VEYA 2 TANE ALIRSA...
Eğer bir erkek, yalnızca bir ya da iki doğum kontrol hapı kullanırsa, birşey olmayacaktır. Az miktarda hap içerisinde, erkek vücudunun dengesini bozacak kadar çok miktarda hormon yoktur.
DÜZENLİ KULLANIMDA ZARARI ÇOK BÜYÜK!
Fakat, eğer bir erkek düzenli olarak uzun bir süreç içerisinde doğum kontrol hapı kullanırsa; göğüsleri büyümeye, testisleri küçülmeye başlar. Ayrıca cinsel dürtüleri ve sakal miktarı da azalır. Yüksek miktarda östrojen ayrıca prostat büyümesi ve prostat kanseri riskini de arttırır. Başka bir açıdan bakıldığında, doğum kontrol hapı kullanan erkeklerin kalp krizi riski azalabilir fakat diğer etkileri göz önüne alındığında, bu etki doğum kontrol haplarının erkekler tarafından kullanılmasını cazip hale getirecek kadar kuvvetli değildir.


Alıntı
 
Back
Yukarı