Dinî içerikli e-postaların içyüzü

Hakan Koray

Demirbaşlardan
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
1.296
Tepki puanı
805
Puanları
113
Tuttuğu Takım
Takım Tutmuyorum
BURSA(CİHAN HABER AJANSI)- Kaynak:http://www.tumgazeteler.com/?a=5206233


İnternet kullanıcılarının e-posta adreslerine gelen toplu maillerde tuzak olabileceğine işaret eden uzmanlar, bu tür e-maillerin dikkate alınmamasını istedi. Özellikle, insanları, okuduğu yazıyı başkalarına göndermesi için şartlandıran, bunu yapmadığı takdirde ailesinin veya kendisinin zarar göreceği hissiyatını yerleştiren kişilerin dolandırıcı olduğunu belirten uzmanlar, gelen bu maillerin başkalarına gönderilmemesi gerekitğni bildirdi.

Mailde yazılanlara aldanan ve insanların defalarca birbirlerine göderdiği bu mailler, içerisinde binlerce adres listesi barındırır ve bu mailler sahtekarlar için bulunmaz bir nimettir. Toplanan mail adresleri çeşitli amaçlar için kullanılırlar. Milyonlarca mail adresinin toplandığı CD`ler, belli bir ücret karşılığında satılıyor. Bu CD`leri, reklam göndermek isteyenler, dolandırıcılık yapmak isteyenlere kadar herkes satın alabiliyor. Toplu e-mail gönderme amaçları arasında, `Beğenilen bir konuyu paylaşmak için hazırlanmış mailler, siyasi çıkarlar için hazırlanmış mailler, insanların dini ve milli duygularını sömüren, çıkar amaçlı hazırlanmış mailler, dolandırıcılık amacıyla hazırlanmış mailler, reklam amaçlı hazırlanmış mailler ve doğruluğu kanıtlanamamış şehir efsaneleri` yeralıyor.

Genellikle internet üzerinde karşılaşılan bir haberi, makaleyi, komik veya düşündürücü bir olayı, ilginç resimleri ve buna benzer konuları paylaşmak için hazırlanan mailler sık sık e-posta adreslerine düşebiliyor. E-maillerle ilgili bilgi veren Bilgi İşlem Uzmanı Necati Turan, siyasi çıkarlar için hazırlanmış maillerin, insanları etkileyerek kendi taraflarına çekmeyi hedeflediğini söyledi. Bazı e-maillerin tehlikeli olabileceğine işaret eden Turan, `İnsanların Dini ve Milli duygularını sömüren, çıkar amaçlı hazırlanmış mailler ise hoşgörüden, sevgi ve saygıdan yoksun olan cahil insanlar tarafından, hurafeleri yaymak için hazırlanmış maillerdir. Vicdani duygularını sömürdükleri insanları, çıkar elde ettikleri parti veya kuruluşlara yönlendirmeye çalışırlar. Bu maillere aldanan insanlar, e-Posta adresine gelen bu tarz mailleri okuduktan sonra, toplu şekilde başkalarına iletmeyi vicdani sorumluluk olarak sayarlar. Dolandırıcılık amacıyla hazırlanmış mailleri hazırlayan kişiler, insanların e-mail adreslerine virüs bulaştırılmış içerikler yollayarak, bu içeriklerin veya linklerin tıklanmasını hedeflerler. Virüs bulaştırdıkları kişilerin bilgisayarlarına bu virüsler sayesinde ulaşarak kişisel bilgilerini, dosyalarını, varsa internet bankacılığı şifrelerini ve buna benzer özel bilgileri çalmaya çalışırlar. Reklam amaçlı hazırlanmış mailler de, genellikle internet sitelerinin tanıtımı veya çeşitli ürünlerin reklamını yapmak amacıyla hazırlanan maillerdir` dedi.

İnsanları, okuduğu yazıyı başkalarına göndermesi için şartlandıran, bunu yapmadığı takdirde ailesinin veya kendisinin zarar göreceği hissiyatını yerleştiren kişilerin dolandırıcılık yaptığına dikkat çeken Turan, bu tür e-maillerin dikkate alınmamasını istedi. Özellikle dini ve milli konularda insanları kin ve nefrete teşvik eden bu şarlatanların, gönderdikleri maillere inanıp adres listesindeki herkese yazıyı gönderen ve yayılmasını sağlayan kişilerin de, en az onlar kadar bu sahtekarlıktan sorumlu olduğunu vurgulayan Turan, şöyle devam etti: `Uydurdukları yazıyı toplu halde yolladıktan sonra, yazıyı okuyan kişileri başkalarına da göndermesi için mecbur bırakmaya çalışırlar. Mailde yazılanlara aldanan ve insanların defalarca birbirlerine göderdiği bu mailler, içerisinde yüzlerce adres listesi barındırır ve bu mailler sahtekârlar için bulunmaz bir nimettir. Toplanan mail adresleri çeşitli amaçlar için kullanılırlar.

Milyonlarca mail adresinin toplandığı CD`ler, belli bir ücret karşılığında satılmaktadır. Bu CD`leri, reklam göndermek isteyenlerden, dolandırıcılık yapmak isteyenlere kadar herkes satın alabilmektedir. Öncelikle mail adresimizi açıyoruz ve `Yeni` sekmesini tıklayarak mail editörümüze ulaşıyoruz. Yani yeni mail oluşturuyoruz. Daha sonra, aşağıdaki resimde işaretlenmiş olan `Bilgi ve Gizli alanlarını göster` seçeneğine tıklıyoruz. Mailin içeriğini de ekledikten sonra `Gönder` butonuna basarak mailimizi yolluyoruz. Toplu maillerinizi bu şekilde gönderdiğiniz zaman, maili alan kişiler `Kime` yazan kısımda hiç bir adres görmeyecektir. Yani `Gizli` bölümüne eklediğiniz adreslerin hiçbiri maili alan kişilerde gözükmeyecektir. Bu sayede mail adresiniz ve kişi listenizdeki diğer arkadaşlarınızın mail adresleri başkalarının kötü amaçlarına kurban gitmeyecektir. (CİHAN HABER AJANSI)
 
Ce: Dinî içerikli e-postaların içyüzü

Bu konuda dikkatli olmak lâzım.
 
Ce: Dinî içerikli e-postaların içyüzü

ben okumadan siliyorum:D toplu atan arkadaşlarımıda siliyorum:)
 
Ce: Dinî içerikli e-postaların içyüzü

walla ben deli oluyorum bu maillere okumadan siliyorum ne sinir bişey yaa
 
Ce: Dinî içerikli e-postaların içyüzü

hiç affetmem silerim
 
Ce: Dinî içerikli e-postaların içyüzü

okuyorum öyle siliyorum:)ama kimseye yollamıyorum :)dini istismardan başka bişey değil dikkat etmek gerek:)
 
Back
Yukarı