"Galatasaray bildiğimden daha büyük bir kulüp"

atmaca

Genel Yönetici
Staff member
27 Mart 2008
4.345
908
163
38
Gaziantep
www.mrvisor.net
Tuttuğu Takım
GALATASARAY
Bafetimbi Gomis, “Bu kulübün büyüklüğünü biliyordum. Başarılardan, burada oynayan önemli oyunculardan haberim vardı. Bir haftadır buradayım ve gördüğüm, benim bildiğimden daha büyük bir kulüp Galatasaray” dedi.

Pr0ykd.jpg

Aslan’ın yeni golcüsü Bafetimbi Gomis önemli açıklamalar yaptı.

beIN Sports’a konuşan Fransız oyuncu, “Ben ilk başlarda Marsilya’ya odaklanmıştım ama sonradan Galatasaray’ın bana olan teklifinin çok ciddi ve samimi olduğunu gördüm. Galatasaray’ı incelemeye başladım. Hangi oyuncuların olduğunu ve geçen sezon işlerin neden kötü gittiğini araştırdım” dedi.

Gomis, “Havaalanındaki karşılama beni çok mutlu etti. Oradaki insanlar çok sıcak bir şekilde karşıladı. Galatasaray’ın büyüklüğünü biliyordum. Benden önce de Galatasaray, Avrupa’da önemli oyunculara ve başarılara sahipti. Bundan haberim vardı. Ben bir haftadır buradayım ve gördüğüm, benim bildiğimden daha büyük bir kulüp Galatasaray” ifadelerini kullandı. Gomis şöyle devam etti:

‘Hazır olacağım’

“Öncelikle bu sene Galatasaray’ın hedefi şampiyon olmak ve kupalar kazanmak. Bunun için de Galatasaray’ın iyi bir golcüye ihtiyacı olduğunu biliyorum ve benim de formda olmam gerekiyor. Ben 1.5 aydır idman yapmıyordum. Fransa’da lig erken bitti. Şu an hazır olduğumu söyleyemem. Maalesef fazla hazırlık maçı da oynayamıyoruz ama tahminim ilk Östersunds maçında oynayabilirim. Hazır olacağım tarih de liglerin başladığı 11 Ağustos olabilir diye düşünüyorum. Ben her gün golü düşünüyorum ve gol için çalışıyorum. Net bir sayı veremem ama hedefim eskiden attığım gol sayılarını egale etmek.”

‘Belhanda önemli yıldız’

“Galatasaray Kulübü’nü, Belhanda gibi yıldız bir oyuncuyu takıma kattığı için tebrik etmek gerekiyor. Belhanda küçük takımları başarıya taşımış bir oyuncu. Örneğin Montpelier’i PSG’nin önünde şampiyon yaptı. Geçen sene Nice’te oynadı. Belhanda orada da iyi oynadı ve ligi Lyon gibi bir takımın önünde 3. sırada bitirmesine yardımcı oldu. Belhanda’yı Beşiktaş’a karşı oynadığı maçlarda da Türkiye’de herkes görmüştür. Belhanda çok kaliteli ve yetenekli bir isim.”

‘Amacım takımın başarısı’

“Futbol takım halinde oynanan bir oyun. Benim yapmam gereken çok fazla çalışmak olacak. Hedefim Gomis, G.Saray’ın yıldız oyuncusu dedirtmek değil. Takım olarak bir şeyler başarmak. Benim şansım kampa takımla birlikte başlamak ve beraber çalışmak. Takım olma sürecimiz burada daha fazla hızlanacak. Yeni transferler de gelirse takımın kalitesi daha da artacaktır.”

Gomis, kendisine 18 numaralı formayı veren Sinan Gümüş’e de teşekkür etti.

(Skorer)